Tedenski prenos zborovskega programa v živo na cerkvenih spletnih straneh v Evropi

 FRANKFURT – Tedenski prenos programa Mormonskega tabernakeljskega zbora V glasbi in besedi se sedaj v živo predvaja na devetih uradnih lokalnih straneh Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, zborove sponzorske organizacije.

V glasbi in besedi je najdolgotrajnejše neprekinjeno radijsko predvajanje na svetu, saj poteka že devetinosemdeset let. Prenos je šele nedavno začel potekati v živo v Evropi vsako nedeljo ob 17.30 na naslednjih uradnih cerkvenih spletnih straneh:

Predvajanje v živo je odgovor na izredno pozitiven odziv, ki ga je bil zbor deležen leta 2016, ko je imel v Evropi turnejo, prvič po skoraj dvajsetih letih. »Vera morda zmeraj ne premika gora, spreminja pa življenja… Ni le ljubezen do glasbe tista, ki motivira člane Mormonskega tabernakeljskega zbora, temveč njihova vera,« je v svojem blogu, potem ko je zbor videl v Zurichu, zapisal verski izvedenec, profesor Jean-François Maye.  

Turneja se je končala z razprodanimi koncerti in stoječimi ovacijami navdušenega občinstva. Ljubitelji glasbe po Evropi lahko torej zlahka spremljajo predvajanje programa V glasbi in besedi, ki je, kot že njegovo ime namiguje: povzdigujoča glasba in navdihujoče besede za boljše spoštovanje nedelje.

Predvajanje v živo je v vsaki državi v angleščini brez kakršnihkoli trenutnih načrtov za prihodnje prevajanje. Toda zborov kanal na YouTube, nekaj tednov po neposrednem prenosu, objavlja oddaje V glasbi in besedi v španščini in portugalščini. Če želite o zboru in o njegovi najnovejši glasbi izvedeti več, obiščite uradno spletno stran Mormonskega tabernakeljskega zbora in strani Facebook in YouTube.

Leta 2014 je Mormonski tabernakeljski zbor dosegel svoj mejnik štiri tisoč štiristoto izvedbo programa V glasbi in besedi in to tedensko predvajanje se nadaljuje še danes. Program je 12. novembra praznoval svoje štiri tisoč šeststoto predvajanje.