Košarkarški turnir Krešimirja Ćosiča

  Košarkarški turnir Krešimirja Čosiča

  Krešimir Ćosić je bil pri svojih 211 cm višji od vseh svojih soigralcev. Ćosić je naredil vtis tako na košarkarskem igrišču (kjer si je prislužil vzdevek »divja žirafa«) kot tudi v osebnem življenju, saj je bil poznan po tem, da je bil dobrosrčen, močan in pogumen zaradi vere v Kristusa in ljubezni do vseh ljudi v nekdanjih jugoslovanskih republikah.

  V spomin na njegovo življenje in delo z veseljem naznanjamo, da bo v soboto, 2. junija 2018, v Zagrebu na Hrvaškem, misijonsko področje Severni Jadran gostilo četrti letni amaterski košarkarski turnir.

  Radi bi vas povabili, da sestavite ekipo in se nam pridružite na turnirju, ali pa samo uživate ob gledanju tekmovanja. 

  Turnir se bo odvijal v soboto, 2. junija 2018, od 9.00 do 17.00, v Zagrebu na Hrvaškem.

  Kraj: Osnovna šola Kajzerica

  Naslov: UIica Žarka Dolinara 9, 10000 Zagreb

  Ćosić, katerega ime je zapisano v dvorani slavnih, je po rodu Hrvat in je svojo košarkarsko kariero začel v obmorskem mestu Zadar. Kasneje je šel igrat za Univerzo Brighama Younga , kjer se je pridružil Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Nekateri pomembni dogodki iz njegovega življenja so:

  • Na olimpijskih igrah leta 1968 je z jugoslovansko ekipo osvojil srebrno medaljo.
  • Igral je na Univerzi Brighama Younga in bil tretje študijsko leto imenovan za najboljšega igralca, ko je povprečno priigral 22.3 točke in izvedel 12.8 skokov.
  • UBY je povedel do dveh naslovov WAC in se dvakrat pojavil na NCAA. Na UBY je dosegel 1.512 točk, kar je enajsti najboljši rezultat. V karieri je dal povprečno 19,1 točk na tekmo, kar je četrto mesto nasploh.
  • Po izjemni karieri na fakulteti je zavrnil številne ponudbe za  igranje košarke na profesionalni ravni in se raje vrnil domov na Hrvaško.
  • Poročil se je z Ljerko Ćosić, s katero imata tri otroke: Ivo, Ano in Krešimirja.
  • Igral je na štirih olimpijskih igrah in za Jugoslavijo osvojil tri medalje: srebrno leta 1968, srebrno leta 1976 in zlato leta 1980.
  • Septembra 1992 je bil imenovan za veleposlanika Hrvaške v Združenih državah.

  Če bi radi poslali seznam igralcev vaše ekipe in prejeli dodatne informacije o turnirju, vas prosimo, da nam pišete na cosicbballtournament@gmail.com ali pokličete:

  +385 (0) 99 2728 672

  +381 (0) 60 3305 025