Mormonski apostol na obisku v Nemčiji, na Zelenortskih otokih in Nizozemskem

  Starešina Ronald A. Rasband iz zbora dvanajstih apostolov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni bo ta mesec obiskal Nemčijo, Nizozemsko in Zelenortske otoke. Predvidoma naj bi v devetih dneh, od 11. do 22. aprila 2018, obiskal šest mest.

  Starešina Rasband se bo poleg drugih obiskov v času svojega potovanja sestal še s člani in misijonarji v teh treh državah. V Nemčiji bo obiskal Berlin in Duesseldorf, na Nizozemskem Apeldoorn, na Zelenortskih otokih pa bo obiskal Praio, Mindelo in otok Fogo.

  Slika1

  Člani na teh področjih bodo starešini Rasbandu prisluhnili na različnih sestankih: nekateri na posebnih kolskih konferencah, drugi na duhovnih minutah, spet drugi pa na misijonarskih sestankih.

  Paul V. Johnson, evropski področni predsednik, bo starešino Rasbanda spremljal na obisku v Berlinu, nakar bosta skupaj odšla na Zelenortske otoke. Tam se bosta sestala z Joaquimom J. Moreirom, področnim sedemdeseterim, ki se jima bo pridružil med njunim bivanjem na Zelenortskih otokih.

  »Zelo sem navdušen nad obiskom starešine Rasbanda v Evropi, zlasti ob upoštevanju nedavnih sprememb, objavljenih na generalni konferenci. Sestal se bo s številnimi duhovniškimi voditelji in voditelji pomožnih organizacij ter nam pomagal, da bomo bolje skrbeli za čudovite ljudi v Evropi. Velik blagoslov je, da v Evropi gostimo enega od Gospodovih apostolov,« je rekel predsednik Johnson.

  Cerkev je bila na Zelenortskih otokih prvič naznanjena leta 1989 in odtlej je doseglo število 13.504 članov. Cerkev v Nemčiji sega vse do leta 1843 in ima več kot 40.000 članov. Cerkev na Nizozemskem pa šteje več kot 9.000 članov. Prvo nizozemsko občestvo je bilo organizirano leta 1862.

  Pisarna evropskega področja Cerkve bo poročilo o obisku starešine Rasbanda na Zelenortskih otokih, v Nemčiji in na Nizozemskem, vključno z videi in fotografijami, objavila na njihovih domačih spletnih straneh.