Cerkev je v Moldaviji odprla središče za poklicni razvoj

Cerkev je v Moldaviji odprla središče za poklicni razvoj

13. NOVEMBER 2015 

SPOROČILO ZA JAVNOST - Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni vse več prizadevanj namenja temu, da bi članom Cerkve v Evropi in ljudem drugih ver pomagala do samostojnosti. 

Cerkev je 15. oktobra v Chișinăuvu v Moldaviji odprla novo središče za poklicno svetovanje, prvo tovrstno v evropskem področju. Otvoritvene slovesnosti se je udeležil Mihai Moldovanu, predstavnik za zdravje iz županovega urada v Chișinăuvu; Tatiana Badan, predsednica županove organizacije, dve nacionalni televizijski postaji ProTV in TV7 ter drugi ključni oblikovalci javnega mnenja. 

covali interview.jpg


Središče je odprto za vse tamkajšnje ljudi in bo nudilo brezplačne tečaje, kjer se bodo učili spretnosti, ki jih potrebujejo za to, da bodo delo našli, ga obdržali in postali samostojni. In vse to zato, bodo lahko preživeli sebe in svoje družine. Teme tečajev vključujejo navodila za razgovor za službo, pisanje življenjepisa, ustanavljanje podjetja, iskanje zaposlitve in učenje angleščine. 


Načelo samostojnosti je izredno pomembno v deželah v razvoju z očitnim/opaznim pomanjkanjem priložnosti, da bi našli sprejemljivo zaposlitev,« je dejal John Cooley, misijonar za poklicni razvoj, ki služi v Moldaviji. »Nekdo, ki v težkih časih ali okoliščinah prejme upanje, se lahko nauči, kako najti sprejemljivo zaposlitev. V srcu jih morate spremeniti in dvignili se bodo iz revščine.«

rcmoldova2.jpg

»Sledimo Jezusu Kristusu,« je o tem, zakaj je Cerkev zanimala gradnja tega središča za poklicni razvoj, dejal predsednik misijonskega področja Cerkve v Moldaviji in Romuniji. »Skrbimo za blaginjo posameznikov in upamo, da bo to središče izboljšalo življenja številnih moldavskih državljanov ter jim prineslo svetlejšo prihodnost.«

Cerkev Jezusa Kristusa je krščanska cerkev, ki ima po vsem svetu več kot petnajst milijonov članov, v Evropi pa več kot pol milijona. Prebivalci po vsem svetu prejemajo obsežno človekoljubno pomoč. Cerkev je od leta 2001 vključena v 117 človekoljubnih projektov v Moldaviji. Dobrodelni projekti vključujejo sisteme za čisto vodo v več vaseh, na stotine invalidskih vozičkov letno za invalidne posameznike in številne projekte, ki so v korist moldavskim otrokom v sirotišnicah in šolah.