Dajajte, kakor je dajal Kristus: Božična pobuda Svetu prinesite luč se pričenja z dnevom služenja

Dajajte, kakor je dajal Kristus: Božična pobuda Svetu prinesite luč se pričenja z dnevom služenja

Člane Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni in njihove prijatelje z vsega sveta vabimo, da 1. decembra 2018 sodelujejo na »svetovnem dnevu služenja«  in tako začnejo letošnjo božično kampanjo »Svetu prinesite luč«. Kampanja bo trajala vse do božičnega dne, 25. decembra.

Cerkev Jezusa Kristusa je pobudnica božične kampanje Svetu prinesite luč že od leta 2016. Vsaka kampanja se osredotoča na Jezusa Kristusa, Odrešenika sveta. Na temo leta 2018 »Svetu prinesite luč – Dajajte, kakor je dajal Kristus« je vplival  poziv predsednika Russella M. Nelsona, naj vsem okrog sebe ljubeče služimo tako, kakor bi Odrešenik, na »nove, svetejše načine«. Za razliko od preteklih kampanj, ko je bilo v ospredju to, kako naj služimo, je poudarek kampanje leta 2018 , komu  lahko služimo.

računalo i žena

Vse vabimo, da letos od 1. decembra dalje prinesete luč na različnih področjih svojega življenja, tako da si prizadevate posnemati Kristusa in poiščete tiste, ki jim lahko služite. Tema bo vsak teden druga: svetu prinesite luč, luč prinesite svoji skupnosti, luč  prinesite svoji družini in luč prinesite svoji veri.

Gradiva v medijih

Vsak teden bodo na lokalni cerkveni komunikacijski strani www.cerkev-jezusa-kristusa.si, mormon.org, LightTheWorld.org in na straneh lokalnih cerkvenih družbenih omrežij na voljo videi in druga razpoložljiva vsebina. Evropsko cerkveno področje bo poleg tedenskih videov 12. decembra objavilo še tri dodatne videe, vključno s povsem novim božičnim videom, ki bo vseboval letošnje tedenske teme. Poleg tega bo mogoče tudi naložiti in natisniti dokumente, vključno s koledarjem s predlogi, kako naj kar najbolje izvajamo vsako tedensko temo. Vsa vsebina bo na voljo v 22 različnih jezikih.

Darilni avtomati

Tudi letos bomo v kampanjo vključili priljubljene darilne avtomate Svetu prinesite luč. Avtomati, ki smo jih leta 2016 vpeljali v ZDA, darovalcem omogočijo, da namesto tega, da bi nekaj dobili, nekoga nemudoma obdarujejo. Ljudje s kreditnimi karticami lahko kupijo izdelke in storitve, npr. nogavice, okulistične preglede, čisto vodo, zdravila in hrano. Po opravljenem nakupu kupljeni izdelki in storitve pristanejo v predalu na dnu avtomata. Nato bomo izdelke in storitve  obenem z denarjem, vplačanim ob nakupu, razdelili partnerskim dobrodelnim organizacijam, kot so UNICEF, Water for People, Royal British Legion in WaterAid. Darilni avtomati bodo na voljo na petih različnih lokacijah po vsem svetu. Evropa bo letos prvič dobila darilni avtomat, ki ga bomo namestili poleg kapele in središča za obiskovalce v londonskem Hyde Parku v Angliji.

Objavljanje

Tiste, ki bodo v kampanji sodelovali, vabimo, da svoje izkušnje objavijo na družbenih omrežjih s ključno besedo #Svetuprinesiteluc.