Evropske cerkvene zaposlitvene priložnosti sedaj na spletu

Evropske cerkvene zaposlitvene priložnosti sedaj na spletu

 ČLOVEŠKI VIRI - 2  OKTOBER 2015

Cerkvene zaposlitvene priložnosti bodo odslej oglaševane na cerkveni spletni strani. Do njih lahko pridete tako, da kliknete povezavo ‘Employment Opportunities’ (Zaposlitvene priložnosti) na koncu domače strani www.lds.org. Predhodno so bila duhovniškim voditeljem poslana vabila v tiskani obliki, da so člane obveščali o trenutnih prostih delovnih mestih. Obvestila bomo skupaj z objavami  na cerkveni spletni strani duhovniškim voditeljem še naprej pošiljali v naslednjih šestih mesecih. Potem bodo zaposlitvene priložnosti na voljo izključno le na https://careers.ldschurch.org. Plakati, ki prikazujejo, kako do teh obvestil, so bili cerkvenim enotam letos že poslani. 

Kratek uvod v cerkveno zaposlitev

Kratek uvod v cerkveno zaposlitev

V Cerkvi se zaposluje najboljši kader, ki lahko nadaljuje z Gospodovim delom. Iščemo ljudi, ki imajo veliko ponuditi in so predani izgradnji kraljestva. Namen, za katerega delajo cerkveni uslužbenci, je največji namen na zemlji. Potrebujemo ljudi, ki so ustvarjalni, vedri in zvesti in ki bodo prispevali po svojih najboljših močeh. Cerkvena zaposlitev temelji na velikem poslanstvu Cerkve, ki je, da vse ljudi povabimo h Kristusu. Želimo si ljudi, ki so predani delu  za Gospodovo kraljestvo, zato da bodo to poslanstvo izpolnili tako, da bodo cerkvenim voditeljem, učiteljem, misijonarjem in družinam omogočili pomoč, podporo in gradivo. 

Predsednik Gordon B. Hinckley je dejal: »[Cerkvena zaposlitev] ne bo le vir vašega dohodka, temveč bo, kar je še pomembneje, vir vašega zadovoljstva. Ponosni ste lahko na dejstvo, da delate za Cerkev Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni.«

Cerkvena zaposlitev nudi priložnosti, ki so oboje: zanimive in pomembne, delovno okolje, ki pozdravlja dobre zamisli, in vzdušje, ki je povzdigujoče in omogoča rast. Enako pomembno je, da je to organizacija, ki je postavljena na etiki in vrednotah. Pri iskanju cerkvenega delovnega mesta v evropskem področju, ki bo odražalo vaše spretnosti in navdušenje, da bi doprinesli k poslanstvu Cerkve, ki je, da vse povabimo, naj pridejo h Kristusu, vas prosimo, da obiščite stran https://careers.ldschurch.org.