Evropski mormoni se bodo na svetovni konferenci ponovno obvezali, da bodo sledili Jezusu Kristusu

  Evropski mormoni se bodo na svetovni konferenci ponovno obvezali, da bodo sledili Jezusu Kristusu

  FRANKFURT – Približno pol milijona članov Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni v Evropi se veseli generalne konference, ki se bo začela 23. septembra. So del svetovnega članstva skoraj šestnajst milijonov svetih iz poslednji dni, pogosto poznanih kot mormoni.

  Člani Cerkve po vsem svetu se za generalno konferenco v Salt Lake Cityju v Utahu v ZDA zberejo dvakrat letno. Vsako pomlad in jesen poteka šest zasedanj za člane, da prejmejo navodila cerkvenih voditeljev. Ta zasedanja se tudi predvajajo po vsem svetu v več kot osemdesetih jezikih. Jesenska generalna konferenca je priložnost za zveste, da slišijo navdihujoče govore, ki jim bodo pomagali, da bodo postali bolj predani učenci Jezusa Kristusa. »To, ko gledaš konferenco in veš, da konferenco prav tako gleda na milijone članov, daje čudovit občutek enotnosti. Vsa sporočila imajo samo en namen: pripeljati vse h Kristusu. Ali je lahko še kakšen boljši razlog?« je rekel Chris Kleijweg, mormon iz Nizozemske.

  Govorniki so člani Prvega predsedstva, ki je najvišje vodilno telo Cerkve, in drugi navdihnjeni moški in ženske, ki vodijo svetovno Cerkev. Njihova sporočila članom pomagajo, da se samozavestno soočijo s trenutnimi izzivi in najdejo odgovore na težka življenjska vprašanja. Pogosto posamezniki in družine konferenco zapustijo z občutkom, da so bili »močno blagoslovljeni«, je rekel John Connolly, član Cerkve iz Irske.

  Člani in prijatelji Cerkve si lahko predvajanje konference zlahka ogledajo v lokalnih zgradbah za bogoslužje ali pa obiščejo LDS.org, kjer se konferenco predvaja v živo. Urnik za šest zasedanj generalne konference je naslednji:

  • sobota, 23. september:

   • Generalno žensko zasedanje: 2.00 - 3.30

  • sobota, 30. september:

  • Dopoldansko zasedanje: 18.00 - 20.00

  • Popoldansko zasedanje: 22.00 - 00.00

  • Duhovniško zasedanje: 2.00 - 3.30

  • Dopoldansko zasedanje: 18.00 - 20.00

  • Popoldansko zasedanje: 22.00 - 00.00

  • nedelja, 1. oktober:

  Vsakdo lahko svoje misli in občutke o konferenčnih sporočilih izrazi na družbenih medijih, tako da uporabi #LDSconf. 

  Generalno konferenco, ki poteka v angleškem jeziku, si lahko na spletu v živo ogledate še v drugih jezikih, in sicer v španščini, francoščini, nemščini, italijanščini, portugalščini, ruščini, hrvaščini, finščini, poljščini in madžarščini.

   

  Cerkev je v pripravah na konferenco začela kampanjo kratkih video z naslovom 'Živer priče'. Od danes pa do 30. septembra, bo vsak dan objavljen video, ki bo poudaril verovanje voditeljev Cerkve. Videe si lahko ogledate na: 

  https://www.cerkev-jezusa-kristusa.si/zive-price-jezusa-kristusa?lang=slv-si