Novo evropsko področno predsedstvo bo začelo s služenjem

  Novo evropsko področno predsedstvo bo nastopilo služenje
  starešina Paul V. Johnson
  starešina Paul V. Johnson

  Starešina Paul V. Johnson bo 1. avgusta 2017 začel služiti kot novi predsednik evropskega področja Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni. Starešina Gary B. Sabin bo služil kot prvi svetovalec, starešina Massimo De Feo pa kot drugi svetovalec. Novo področno predsedstvo je bilo oznanjeno maja.

  Upravljanje Cerkve je po svetu trenutno razdeljeno na 25 geografskih področij. Danes predsedstvo evropskega področja predseduje več kot 480.000 članom v več kot 1.300 občestvih v več kot 40 državah in 31 misijonih. Tu je še 13 templjev, bodisi delujočih bodisi v postopku izgradnje ali obnove. Novo področno predsedstvo bo pod vodstvom Prvega predsedstva in zbora dvanajstih apostolov, najvišjih vodilnih teles Cerkve, voditeljem in članom Cerkve na tem področju dajalo duhovna in administrativna navodila.

  Starešina Paul V. Johnson je bil za generalnega voditelja v zbor sedemdeseterih Cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni potrjen 2. aprila 2005. Služil je kot pooblaščenec Cerkvenega izobraževalnega sistema, kot član čilskega področnega predsedstva in kot upravnik verskega izobraževanja ter osnovnošolskega in srednješolskega  izobraževanja. Starešina Johnson je opravljal številne cerkvene poklice, med drugim je bil redni misijonar v norveškem misijonskem področju Oslo, svetovalec v kolskem predsedstvu, visoki svetovalec, škof, predsednik zbora starešin in predsednik Mladeničev.

  Starešina Johnson se je rodil 24. junija 1954 v Gainesvillu na Floridi. Avgusta 1976 se je poročil z Jill Washburn, leta 1989 pa je na Utah State University (Državna univerza Utah) doktoriral iz instructional technology. Sta starša devetih otrok.

  starešina Gary B. Sabina
  starešina Gary B. Sabina

  Starešina Gary B. Sabin je bil za generalnega voditelja v zbor sedemdeseterih poklican na aprilski generalni konferenci leta 2016. Pred tem poklicem je služil kot član petega zbora sedemdeseterih v zahodnem področju Severne Amerike. Starešina Sabin je opravljal številne cerkvene poklice, med drugim je kot redni misijonar služil v nizozemsko belgijskem misijonskem področju, bil je predsednik zbora starešin, visoki svetovalec, škof, učitelj v Osnovni, predsednik kolskega misijona, svetovalec diakonov in učiteljev, skavtski voditelj, kolski predsednik in področni sedemdeseteri.

  Starešina Sabin se je rodil 7. aprila 1954 v Provu v Utahu. Magistriral je iz menedžmenta na Univerzi Stanford. Avgusta 1976 se je poročil z Valerie Purdy, s katero imata pet otrok.

  starešina Massimo De Feo
  starešina Massimo De Feo

  Starešina Massimo De Feo je bil za generalnega voditelja v zbor sedemdeseterih poklican na aprilski generalni konferenci leta 2016. Pred tem poklicem je služil kot član tretjega zbora sedemdeseterih v evropskem področju. Starešina De Feo je opravljal številne cerkvene poklice, med drugim je kot redni misijonar služil v italijanskem misijonskem področju Rim, bil je predsednik veje, okrožni predsednik, svetovalec v škofovstvu, visoki svetovalec, kolski predsednik in področni sedemdeseteri.

  Po služenju rednega misijona je svojo poklicno pot nastopil v mednarodnih odnosih. Delati je začel za Ministrstvo za zunanje zadeve ZDA, ki ga je akreditiralo na italijanskem Ministrstvu za zunanje zadeve za diplomatsko predstavništvo v Italiji. Po več kot tridesetih letih služenja je nedavno služil kot namestnik območnega zveznega uradnika na upravi za socialno varnost za Južno Evropo, Severno Afriko in področja Bližnjega Vzhoda. Starešina De Feo se je rodil 14. decembra 1960 v Tarantu v Italiji. Z Loredano Galeandro se je poročil avgusta 1984. Sta starša treh otrok.