Paul Cardall - Biografija

Paul Cardall - Biografija

21. FEBRUAR 2016


Nastop v Ljubljani v katoliški cerkvi sv. Jakoba. Slika od Ivana Majca.
cardallljub (1) (1).jpg

Nastop v Ljubljani v katoliški cerkvi sv. Jakoba. Slika od Ivana Majca.

Gospod Cardall je glasbeni umetnik, ki je dvakrat zasedel vrh (ameriške) glasbene lestvice ter brez podpore večje glasbene založbe debitiral s sedmimi drugimi pesmimi, ki so se na novodobno glasbeno lestvico uvrstile med deset najboljših. Pianista Cardalla sponzorira klavirsko podjetje Steinway & Sons. 

Njegov najnovejši album, 40 hvalnic za 40 dni, je debitiral kot številka ena in se uvrstil na Billboardov seznam “Heat seeker’s”, ki med vsemi glasbenimi žanri razvršča nove umetnike glede na njihovo priljubljenost. Paul je prejel nagrado Umetnik leta in Umetnik instrumentalist leta (LDSBA), za dva neodvisna filma pa je bil dvakrat nagrajen za izvirno glasbo, zaradi česar je eden najuspešnejših glasbenih umetnikov našega časa.

cardallhymns

Pomirjujoč melodičen glasbeni slog gospoda Cardala se je rodil iz njegovega sočutja, da bi pomagal drugim prenašati njihove stiske in jih povezal z močjo njihovih duš.

Njegova strast je zakoreninjena v njegovi osebni izkušnji. Rodil se je (pravzaprav) s polovico delujočega srca, ki je nemudoma potrebovalo operacijo. Njegova življenjsko nevarna prirojena bolezen srca ter vrsta težavnih operacij v njegovem življenju, vključno s presaditvijo srca pred šestimi leti, so dale Paulu modrost, globino in razumevanje, ki jih lahko izrazi le glasba – da bi celil srca in ume ljudi povsod po svetu … Od Kaira do Čikaga, od Sidneya do Madrida, Paulovi navdušenci živijo v več kot 100 državah.
 


cardalsicksick (1).jpg

Na radiu, kot je Pandora, se je njegova glasba vrtela več kot milijardo krat in ima več kot 

štirinajst milijonov in pol oboževalcev. Vsak dan dobi tristo novih poslušalcev, vsak teden 
doseže več kot 600.000 Facebookovih uporabnikov, beleži več kot 350.000 naročnikov svoje 
radijske postaje Pandora, njegov kanal na Youtubu pa si je ogledalo več kot deset milijonov 
ljudi. 
Kot član izvršilnega odbora društva Saving tiny hearts Paul aktivno spodbuja zdravstvene raziskave prirojenih bolezni srca.

Kmalu za tem, ko je prestal operacijo presaditve srca, je Paul pri Salt Lake Community College ustanovil sklad, ki letno podeljuje štipendije študentom, prizadetim s prirojenimi boleznimi srca.

Poleg svoje glasbene kariere je gospod Cardall ustanovitelj premiernega luksuznega snemalnega studia Stone Angel Music.

Dom gospoda Cardalla je Salt Lake City, kjer mu je odbor regentov zvezne države Utah zaradi družbenokoristnega dela podelil častni doktorat. Poročil se je s Kristino »Tino« Molek, s katero imata dve hčeri, Eden in Elizo.

Cardall je v svoji krščanski veri posvečen laični duhovnik, po vsem svetu redno govori in nastopa pred necerkvenim občinstvom. 
Jenn Gordon,  umetniška vodja pri Steinway & Sons, o gospodu Cardallu pravi: ''Cardallova predanost odličnosti pri umetniških in profesionalnih dosežkih ga uvršča na Steinwayjev seznam umetnikov, spisek najbolj izpopolnjenih in prefinjenih umetnikov na svetu.''
 
Paul Cardall in žena v Londonu. 
cardalllond.jpg