V tem posebnem času leta nudite pomoč

V tem posebnem času leta nudite pomoč

starešina Paul V. Johnson, Združene države Amerike
prvi svetovalec v evropskem področnem predsedstvu

1. DECEMBER 2016

Predsednik Thomas S. Monson je rekel: »Ni boljšega časa, kot je zdaj, prav ta božični čas, da se vsi ponovno obvežemo načelu, ki ga je učil Kristus. To je čas, da z vsem srcem izkažemo ljubezen Gospodu in bližnjim kakor sebi.« 1  Odrešenik je v življenju služil drugim in božični čas je za nas popoln čas, da služimo drugim.

Predsednik Monson je rekel tudi: »Moji bratje in sestre, prave radosti v tem času ne bomo našli v hitenju in naglici, da bi več postorili, ali v nakupovanju obveznih daril. Prava radost pride, če izkažemo ljubezen in sočutje, ki ju navdihuje Odrešenik sveta, ki je rekel: ‘Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili.’ 2   Ni boljšega časa, kot je ta božič, zato da poiščemo nekoga, ki potrebuje roke in srce tega, ki služi.

Če odpremo oči in srce, lahko najdemo nekoga, da ga v tem posebnem času blagoslovimo s svojo prijaznostjo. Lahko molimo za navdih, komu naj pomagamo. Morda je to begunec, sosed, član oddelka ali veje ali družinski član.

Lahko tudi molimo za navdih, kako najbolje pomagati. Nekdo lahko potrebuje prijatelja in ta prijatelj smo lahko mi. Lahko pomagamo nekomu, ki je osamljen in potrebuje nekaj našega časa. Morda lahko blagoslovimo nekoga, ki se bori z boleznijo ali smrtjo ljubljenega. Nekdo ima lahko finančne izzive in družino lahko razveselimo z nekaj preprostimi darili za božič. Lahko najdemo nekoga, ki ima fizične ali čustvene izzive in ki bi ga prijateljstvo, ljubezen in služenje dvignilo.

Pomoč, ki jo nudimo, je lahko preprosta in se nam ne zdi junaška, vendar ima vseeno lahko trajen vpliv. Moj prvi božič zdoma je bil, ko sem bil misijonar na Norveškem. Tisti december sem bil v deželi približno dva meseca. Pogrešal sem svojo družino in božične navade. Neka družina v Cerkvi je bila tako prijazna, da naju je z družabnikom povabila k sebi domov na praznovanje božičnega večera. Ta družina ni imela veliko denarja, imela pa je kopico lepih otrok, navdušenih nad božičem. Bili so tako radodarni, da so naju povabili k svojemu obedu in nama dovolili, da sva se jim pridružila pri božičnemu praznovanju. Vsakemu od naju so dali celo preprosto božično darilo. Prijaznost, ki so jo izkazali pred več kot štiridesetimi leti, je zame drag spomin.Predsednik Howard W. Hunter nam je dal vrsto zamisli, kaj vse bi lahko naredili v božičnem času. Bodite pozorni na to, kako veliko predlogov vključuje blagoslavljanje drugih ljudi:
paul-v-johnson_200x250.jpg
Slovenian ALM Banner.png


Ta božič zgladite prepir. Poiščite pozabljenega prijatelja. Opustite sumničenje in ga nadomestite z zaupanjem. Napišite pismo. Blago odgovorite. Spodbujajte mlade. Zvestobo izkazujte v besedah in dejanjih. Držite obljubo. Opustite godrnjanje. Odpustite sovražniku. Opravičite se. Poskusite razumeti. Premotrite svoje zahteve do drugih. Najprej pomislite na druge. Bodite prijazni. Bodite blagi. Malo več se smejte. Izrazite hvaležnost. Izkažite dobrodošlico tujcu. Razveselite otrokovo srce. Uživajte v lepoti in čudesih zemlje. Svojo ljubezen vedno znova izrazite.3

Za božič praznujemo rojstvo Božjega Sina, našega Odrešenika. Pomagajmo, tako kot bi on, tistim, ki v tem posebnem času leta potrebujejo to, da občutijo njegovo ljubezen.


[1] Thomas S. Monson, božične duhovne minute Prvega predsedstva, december 2000.

[2] Thomas S. Monson, božične duhovne minute Prvega predsedstva, december 2009.

[3] The Gifts of Christmas, Howard W. Hunter, Ensign, december, 2002, p.?

The Gifts of Christmas